Jan Pieter van der Laan, 1946    Jan Pieter  

Op elfjarige leeftijd meldde hij zich bij de drumband van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest te Appingedam om als tamboer te worden opgeleid. Na korte tijd begon hij bij dit orkest met het nemen van klarinetlessen, waarvoor hij diverse diploma's behaalde. Inmiddels had hij zich ook bekwaamd als drummer en al snel speelde hij als drummer en klarinettist in diverse gelegenheidsorkestjes en in de schoolband van de toenmalige MULO.

Inmiddels had hij ook pianolessen gevolgd en werd hij op 18 jarige leeftijd toegelaten tot het voorbereidend jaar van het Conservatorium. Deze opleiding kon hij vanwege het vervullen van de militaire dienst niet voltooien.

De interesse in de muziekstijl New Orleans en dixieland was reeds lang aanwezig en viel hij af en toe in bij o.a. Ad Olivier's Silver Leaf Brassband.

Hij belandde uiteindelijk in het dans- en amusementsorkest The Rockets uit Delfzijl, waarin hij als saxofonist, organist en vocalist zijn bijdrage leverde. Hierin heeft hij plm. 15 jaar gespeeld waarbij een belangrijke bijdrage werd geleverd aan het Groninger repertoire en het orkest veelvuldig voor de Regionale Omroep Noord te beluisteren was. Dit duurde tot 1982 waarna hij als organist/entertainer zijn muzikale weg voortzette en af en toe inviel en invalt bij de Millrose Jazzband.

Via de Jazzclub Assen kwam hij in contact met de Blue Silver Jazzband, waarbij hij werd gevraagd om de ontstane vacature saxofonist/klarinettist op te vullen.

Hiervan maakt hij nu deel uit sedert maart 2018.
 

Instrumentarium: 

Jan Pieter 2

Klarinet Klingson/Hammerschmidt 60er jaren (Albert systeem)

Sopraansaxofoon Conn 1926

Altsaxofoon Conn USA1962

Tenorsaxofoon Conn 1918